Intensieve Cursus

Voor wie? De Intensieve Cursus is bedoeld voor studenten van de Transnationale master Literair Vertalen aan de Universiteit Utrecht en het postgraduaat Literair Vertalen van de KU Leuven.
Wanneer? 24 – 28 april en 8 – 12 mei 2017
Waar? Utrecht en Antwerpen

Tijdens de Intensieve Cursus volg je een programma van twee weken, helemaal toegespitst op literair vertalen. Je dagen worden gevuld met het in groepsverband maken van een collectieve vertaling (dus zonder docent), het volgen van plenaire colleges en elke dag een vertaalatelier per taalgroep onder leiding van zeer ervaren literair vertalers. Daarnaast zijn er elke dag gezamenlijke lunches en worden er op enkele dagen borrels en diners georganiseerd.

De cursus vindt doorgaans plaats in april. Deelname aan de cursus is gratis en je reiskosten worden vergoed. De overnachtingen regel je zelf en krijg je (deels) vergoed.

Studenten van de Transnationale master Literair Vertalen aan de Universiteit Utrecht en het postgraduaat Literair Vertalen van de KU Leuven worden automatisch toegelaten. Aanmelden is voor hen wel verplicht, maar ze hoeven geen proefvertaling te maken. Voor studenten van de Vertaalmasters in Utrecht, Antwerpen en Brussel en studenten van de masters Westerse Literatuur en Taal- en Letterkunde aan de KU Leuven geldt dat er een selectie plaatsvindt. Deze studenten worden geselecteerd op basis van motivatie en een proefvertaling.

Aanmelden voor de Intensieve Mastercursus kan via dit formulier.