Nieuws


Voorbereidingen Intensieve Cursus 2018 in volle gang

dinsdag 20 maart 2018

Logo ELO

Over vier weken is het al zover: dan begint de Intensieve Mastercursus Literair Vertalen 2018! Er wordt al een tijd hard gewerkt om wederom een prachtig, gevarieerd en uitdagend programma samen te stellen. Studenten van de master Vertalen (Universiteit Utrecht) en van het postgraduaat Literair Vertalen (KU Leuven) zullen zich twee weken (een in Utrecht en een in Antwerpen) onderdompelen in de wondere wereld van het literair vertalen.

Lezingen met de meest uiteenlopende onderwerpen worden gegeven door o.a. Pieter Boulogne, Eva Wissenburg, Emilia Menkveld, Frans Denissen en Onno Kosters. Daarnaast zullen de deelnemers ook een tripje naar Leuven maken om de beroemde sociologe en vertaalwetenschapper Gisèle Sapiro te horen spreken. Op Wereldboekendag (23 april) staat onder andere de feestelijke uitreiking van de Filter Vertaalprijs op het programma.

De praktijk van het vertalen mag natuurlijk niet ontbreken. De deelnemers zullen flinke vertaalkilometers maken tijdens de vertaalateliers, verzorgd door o.a. Leen van den Broucke, Walter Verschueren, Lette Vos, Caroline Meijer, Bart van den Bossche, Henri Bloemen, Cees Koster, Onno Kosters, Ton Naaijkens en Reinier Speelman.