Nieuws


Een avond met Jeanne Holierhoek, winnaar Martinus Nijhoff Vertaalprijs 2018

woensdag 21 maart 2018
Jeanne Hollierhoek

Jeanne Holierhoek, foto Sacha de Boer

De master Literair Vertalen feliciteert Jeanne Holierhoek met het winnen van de Martinus Nijhoff Vertaalprijs: wat een fantastische prestatie! In 2013-2014 was zij Translator in Residence bij de Researchmaster.

‘Jeanne Holierhoek is een zeer complete vertaler’, stelt de jury van de Martinus Nijhoff Vertaalprijs: ‘Voor haar is vertalen niet zomaar een overzichtelijke, tweedimensionale legpuzzel, waarin de deeltjes “inhoud” en “taal” in elkaar moeten passen, maar een multidimensionaal spel waarin naast de inhoud ook andere factoren een rol spelen, zoals tijd, plaats en engagement.’

4 april a.s. viert men de toekenning van de vertaalprijs aan deze bijzondere vertaler in SPUI25, Amsterdam, waar een feestelijk programma is georganiseerd. Holierhoeks oeuvre, de Franse taal -en literatuur, maar natuurlijk ook (discussies omtrent) verschillende aspecten van het literair vertalen zullen aan bod komen.

Wees allen welkom op deze speciale avond! Toegang is gratis en aanmelden kan via http://www.spui25.nl/gedeelde-content/evenementen/evenementen/2018/04/een-avond-met-jeanne-holierhoek-winnaar-martinus-nijhoff-vertaalprijs-2018.html Er wordt een grote opkomst verwacht, dus wees er snel bij.