Nieuws


Crossing Border 2017 zit er weer op

dinsdag 7 november 2017

We kijken terug op wederom een fantastisch Crossing Border-festival met bijzondere muziek, boeiende gesprekken en prachtige voordrachten en publicaties.

Ook The Chronicles Live was dit jaar weer een belangrijk programmapunt, waarbij opkomende, jonge schrijvers verslag doen van het festival en gekoppeld worden aan even talentvolle, nieuwe vertalers. De festivalchroniqueurs waren dit jaar: Diego Zúñiga, Fatma Aydemir, Gerda Blees, Roelof ten Napel en Sytske van Koeveringe. Hun verhalen werden vertaald door Heleen Oomen, Elbert Besaris, Andrea Zampieri, Lisa Mensing en Ghislaine van Drunen. Zowel de originele teksten als de vertalingen zijn te vinden op de website van The Chronicles: http://thechronicles.eu/category/2017/live-2017/?edition=34

Op het festival presenteerden de schrijvers en vertalers hun werk, waarna zij in gesprek gingen met elkaar en moderator Jelko Arts over vertaal- en schrijfproblematiek, hun werkwijze en samenwerking.

Voorafgaand aan het festival vertaalden Myrthe van den Bogaert, Kaat Vanneste, Janne van Beek, Hilde Kugel, Eline Jongsma, Elbert Besaris en Arjwan al Fayle voor The Chronicles Projects teksten van jonge, nog onbekende auteurs. De resultaten zijn hier te lezen en bewonderen: http://thechronicles.eu/category/2017/projects-2017/?edition=35

Foto’s van Elbert Besaris