Nieuws


Aankondiging studiemiddag: ‘Aan de slag als literair vertaler’

dinsdag 8 mei 2012

Op vrijdag 22 juni a.s. organiseert de Master Literair Vertalen op veler verzoek een studiemiddag ‘Aan de slag als literair vertaler’. De middag is bedoeld voor studenten en alumni van de Master Vertalen, maar ook Vlaamse studenten van de vertaalprogramma’s aan de KU Leuven en Lessius Antwerpen zijn welkom om de middag bij te wonen. Tijdens de middag komen onderwerpen aan bod die te maken hebben met de praktische kanten van het vak literair vertaler. Op het programma staan presentaties van het Expertisecentrum Literair Vertalen, de Vereniging van Letterkundigen en Stichting Cultuur-Ondernemen. De middag wordt afgesloten met een panelgesprek en er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

De middag is voor studenten en alumni gratis toegankelijk. Het is wel noodzakelijk dat je je aanmeldt via het aanmeldformulier. Te zijner tijd ontvang je dan een bevestiging met aanvullende informatie. Aanmelden kan tot uiterlijk 4 juni 2012. Hieronder vind je het voorlopige programma:

Studiemiddag ‘Aan de slag als literair vertaler’

Datum: vrijdag 22 juni 2012
Locatie: Utrecht

Programma:

13:30 – 13:35 Ontvangst

13:35 – 14:00 Expertisecentrum Literair Vertalen (ELV) Hoe maak je je eerste stappen als literair vertaler, hoe kan het ELV daarbij helpen?

14:00 – 14:30 Vereniging van Letterkundigen (VvL) Janne Rijkers (coördinator) en Elly Schippers (bestuurslid): wat kan de VvL voor vertalers betekenen? Ook komen voorbeelden van veelgestelde vragen en het advies van de vereniging aan bod.

14:30 – 14:45 Pauze

14:45 – 15:45 Stichting Cultuur-Ondernemen Maud Sauer (Hoofd afdeling beroepsmatigheidsonderzoek) verzorgt een les over verschillende aspecten van het ondernemerschap. Ondernemen, wat is dat? Wat komt er kijken bij het starten van een onderneming als vertaler? Welke verschillende bedrijfsvormen zijn er? Hoe combineer je verschillende werkzaamheden? Waar kun je details over belastingzaken vinden? Netwerken, wat is dat en hoe werkt het?

15:45 – 16:30 Panelgesprek met alle sprekers

16:30 Afsluiting