Nieuws


Inschrijving Intensieve Mastercursus 2012 geopend

woensdag 26 oktober 2011

Na het grote succes van 2010 en 2011 wordt er in 2012 wederom een Intensieve Mastercursus Literair Vertalen georganiseerd voor masterstudenten Vertalen in het Nederlands. Dit is dé kans is om een grote stap te zetten in de professionalisering tot literair vertaler. De brontalen dit jaar zijn Duits, Engels, Frans, Italiaans en Spaans.

De uiterste inschrijfdatum is 12 december 2011.

Vanaf nu kunnen studenten aan één van de vertaalopleidingen aan de KU Leuven/Lessius Antwerpen en de UU zich inschrijven voor deze intensieve cursus, die zal plaatsvinden van 16 t/m 27 april 2012. De eerste week van de cursus volgen de deelnemers in Antwerpen, de tweede week in Utrecht.

Net als afgelopen jaar zal de Intensieve Mastercursus weer nauw samenwerken met de organisatie van City2Cities. In de praktijk betekent dit dat enkele cursusonderdelen tijdens de tweede cursusweek op het festival zullen plaatsvinden en dat de cursisten van de Intensieve Mastercursus 2012 zullen worden uitgenodigd bij bepaalde festivalonderdelen.

Selectie vindt plaats op grond van een proefvertaling die door twee beoordelaars, onafhankelijk van elkaar en onder garantie van anonimiteit, zal worden nagekeken. Naast het maken van de proefvertaling is ook de motivatie van de kandidaat om daadwerkelijk literair vertaler te worden erg belangrijk.

Voor meer details, kijk hier.